1. Homepage
  2. Over Renewi
  3. Onze rol
  4. Actueel

Renewi en de Dutch Design Week

30 september 2019

Samen vormgeven aan de Circulaire Economie

Thema: if not now, then when?

Met het thema ‘If not now, then when?’ benadrukt de Dutch Design Week in 2019 de urgentie van de gewenste transitie naar een duurzamer manier van leven. Tijdens de Embassy of Sustainable Design staat daarom de volgende vraag centraal: hoe zorgen we voor impact, als bedrijfsleven, ontwerpers en consumenten?

Aan de tentoonstelling hebben zich – naast Renewi – grote namen verbonden, zoals: IKEA Nederland, NS, TU/e, TU Delft en provincie Noord-Brabant. De tentoonstelling laat zien dat de Circulaire Economie niet alleen om duurzame producten gaat. Het gaat vooral om een transitie, om een proces. Een proces dat vraagt om investeringen, samenwerken en nieuwe businessmodellen.

Tentoonstelling: Embassy of Sustainable Design

Studenten van DAE hebben zich in opdracht van Renewi ‘gestort’ op het circulair maken van 6 restafvalstromen. Het resultaat? Frisse en creatieve ideeën die ons inspireren en verder helpen! Tijdens de Dutch Design Week delen we die kennis tijdens 1 van de 6 Embassies (tentoonstellingen). Namelijk: de Embassy of Sustainable Design. Zo leveren het bewijs dat we samen met ontwerpers en andere partners letterlijk ‘vormgeven’ aan de transitie naar een Circulaire Economie.

Grondstoffen zijn en blijven schaars. Dat kunnen we helaas niet veranderen. We kunnen er samen wél voor zorgen dat de grondstoffen die er zijn niet nog schaarser worden. Door grondstoffen opnieuw te gebruiken, in plaats van alleen verbruiken.

Renewi geeft letterlijk vorm aan de Circulaire Economie

Renewi is continu op zoek naar samenwerkingen die voor nieuwe en innovatieve ideeën zorgen. Dit is hard nodig: grondstoffen worden steeds schaarser, en het is daarom van belang de Circulaire Economie aan te jagen. De focus ligt daarbij op hergebruik en recyclen van gebruikte materialen en grondstoffen. Ook al beschikt Renewi over veel kennis en ervaring op dit gebied, toch zoeken we altijd naar een frisse blik van creatieve partijen, zoals de Design Academy Eindhoven (DAE).

Tentoonstelling bezoeken?

De Dutch Design Week in Eindhoven is te bezoeken van 19 tot en met 27 oktober 2019.

Wilt u de Embassy of Sustainable Design (gratis) bezoeken? Dan bent u van harte welkom! De tentoonstelling is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in en rondom het Innovation Powerhouse op bedrijventerrein Strijp T - Zwaanstraat 31a in Eindhoven. Dit ligt op 3 minuten lopen vanaf Station Strijp. Renewi staat op de 1e etage van het Innovation Powerhouse.

Meer informatie vindt u hier:

Informatie over de tentoonstellingen vindt u hier:

Credits:
Graag willen wij de fotografen en muzikant bedanken voor het mogen gebruiken van hun prachtige foto’s en muziek om het event te presenteren. Tycho Merijn Innovation Powerhouse

  • Iris Rijskamp Atelier NL (4)
  • Max Kneefel How & Wow (5)
  • Tommy Köhlbrugge Precious Plastic at work (6,7) 
  • Harfield Media BaHoe (8) 
  • Y’skid Beats “Theme Dutch Design Week - If not”