1. Homepage
  2. Over Renewi
  3. Onze rol
  4. Actueel

Renewi ondertekent Plastic Pact

22 februari 2019

Afgelopen week heeft Renewi samen met ruim 70 bedrijven en organisaties het Plastic Pact ondertekend. Het doel van het Plastic Pact is ‘Meer te doen met minder plastic’. Dat betekent minder plastic produceren, slimmer ontwerpen, anders samenstellen en beter recyclen.

De ambities van het Plastic Pact passen naadloos op onze visie ‘Waste no more’. En door de bundeling van krachten, versnellen we de transitie naar een circulaire economie. Daarom heeft ook Renewi het Plastic Pact ondertekend.

Als belangrijke schakel in de circulaire keten van afval naar grondstof, commiteert Renewi zich om haar kennis, ervaring, faciliteiten en (logistieke) netwerk in te zetten om de ambities van het Plastic Pact ook daadwerkelijk waar te maken.

Wij zijn voortdurend bezig te zoeken naar betere, slimmere en duurzamere methodes om de afvalstromen die wij inzamelen, om te zetten naar nieuwe grondstoffen en producten. Ook op het gebied van plastics. Onze samenwerking met Sabic en Plastic Energy is daar een goed voorbeeld van. Lees hier hoe we dat aanpakken.

Plastic pact