1. Homepage
 2. Over Renewi
 3. Onze rol
 4. Actueel
 5. Designproducten gemaakt van afval een duurzaam verhaal Designproducten gemaakt van afval een duurzaam verhaal

Designproducten gemaakt van afval: een duurzaam verhaal

25 april 2019

Het bedrijf Deko Eko maakt duurzaam werken wel heel aantrekkelijk. Via de webshop van Deko Eko heeft u namelijk de keuze uit prachtige designproducten die van afval zijn gemaakt. Als u dat wilt, kunt u zelfs designproducten laten maken van uw eigen afvalstromen. Hiermee vertelt u een uniek verhaal dat benadrukt hoe duurzaam u werkt.

Samenwerking Renewi – Deko Eko
Dankzij de samenwerking met Deko Eko heeft Renewi de kans om haar waste-to-productbelofte nog vaker in praktijk te brengen. Voor de volgende partijen is Deko Eko namelijk zeer interessant:

 • Designers die op zoek zijn naar een specifieke afvalstroom
 • Klanten die een (relatief) kleine hoeveelheid aanbieden van een specifieke afvalstroom

Renewi kan in bepaalde gevallen het logistieke deel van de processen verzorgen. Zoals de inzameling van (uw) afvalstromen en het transport naar de ontwerper en producent.

Schakel tussen afval en design
www.dekoeko.com geeft een nieuwe betekenis aan het ‘verwerken’ van afval. De online b2b2c-marktplaats werkt namelijk als verbindende schakel om designproducten te laten maken van specifieke afvalstromen. Wilt u deze designproducten kopen in de webshop? Dan heeft u zelfs de mogelijkheid om te filteren op de afvalstromen waar de producten van zijn gemaakt. Zoals: fiets- en auto-onderdelen, PET-flessen en elektronica.

De ‘marktplaats’ van Deko Eko zorgt ervoor dat partijen uit de complete keten sámen waardevolle producten creëren:

 • Van (uw) bedrijfsafval worden secundaire grondstoffen gemaakt
 • Designers ontwerpen producten met deze grondstoffen als vertrekpunt
 • Uw bedrijf, andere bedrijven én consumenten kunnen de producten kopen via de webshop

Wat maakt de onlinemarktplaats van Deko Eko zo uniek?

 1. U heeft de mogelijkheid om uit honderden producten/relatiegeschenken te kiezen, zélfs producten die u van uw eigen afval laat maken
 2. U registreert zich eenvoudig met een zakelijke account, en voorziet zo geselecteerde designers van uw afvalstromen en materialen
 3. U ‘matcht’ gemakkelijk een designer die bij uw afvalstroom past
 4. U ‘matcht’ gemakkelijk een producttype dat bij uw afvalstroom past
 5. U heeft de kans om de prachtige producten/relatiegeschenken die van uw afvalstroom zijn gemaakt te delen met én te verkopen aan uw klanten

Deko Eko is oorspronkelijk een Pools bedrijf, waarvan de producten nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. In totaal hebben zo’n 250 designers al meer dan 3000 designproducten van afval gecreëerd, voor de b2b2c-marktplaats van Deko Eko. Wilt u ook gebruikmaken van alle duurzame voordelen? Neem dan direct contact op met Deko Eko, via office@dekoeko.com.