1. Homepage
  2. Over Renewi
  3. Onze rol
  4. Actueel
  5. Inschrijving al op eerste dag gesloten - Renewi introduceert met succes Belgische private obligatie Inschrijving al op eerste dag gesloten - Renewi introduceert met succes Belgische private obligatie

Inschrijving al op eerste dag gesloten - Renewi introduceert met succes Belgische private obligatie

08 juli 2019

Het internationale waste-to-productbedrijf Renewi plc heeft met succes groene obligaties (“Kortlopende Obligaties”) uitgegeven voor particuliere beleggers in België met een waarde van € 75m, een brutocoupon van 3% en een looptijd van vijf jaar tot juli 2024. De inschrijving werd al op de eerste dag gesloten.

Deze uitgifte is de laatste stap in de volledige omschakeling naar een complete groene financiering voor onze langlopende leningen, waaronder alle obligaties en de Europese onderhandse plaatsing ("EUPP"), het langlopende krediet en de revolverende kredietfaciliteit. De nieuwe uitgifte, in combinatie met de afgelopen december geplaatste groene EUPP van € 25m en de opbrengsten van onze verkopen, garandeert dat Renewi voor de lange termijn kan rekenen op een aanzienlijke ruimte in haar financieringsfaciliteiten.

Dit is de eerste uitgifte van groene obligaties van Renewi sinds de fusie van Shanks en Van Gansewinkel die resulteerde in het ontstaan van Renewi plc, het grootste recyclingbedrijf dat in heel België actief is. Het is een logisch vervolg op een reeks succesvolle uitgiftes van Belgische private obligaties door de Shanks Group in 2010, 2013 en 2015.

De netto-opbrengst van de kortlopende obligaties zal volledig worden aangewend voor de groene investeringen in afvalrecycling, afvalbehandeling, afvalinzameling en productie van energie uit afval. Dit is in overeenstemming met ons groene financieringskader en dient gedeeltelijk voor herfinanciering van bestaande leningen, zoals de obligatielening van € 100m uit 2013 die vervalt op 30 juli. Het groene financieringskader beschrijft de aanwending van de opbrengsten, projectkeuze, beheer van opbrengsten en rapportage. Het sluit ook aan bij onze vier pijlers van de Green Bond Principles 2017 en de Green Loan Principles 2018 die de aanpak van beste praktijken op belangrijke gebieden benadrukken.

Toby Woolrych, Chief Financial Officer van Renewi:
"Het doet ons genoegen dat we de inschrijving voor onze eerste Groene Obligatie in België sinds de oprichting van Renewi plc met succes hebben kunnen afsluiten. Deze uitgifte voltooit onze omschakeling naar groene financiering, versterkt onze financieringspositie en ondersteunt onze voortdurende investeringen in waste-to product in de hele Benelux."